Vakuutukset ja lisenssi

Kunto- ja kilpanyrkkeilyn vakuutukset ja lisenssit

Suomen Nyrkkeilyliitto on siirtynyt käyttämään SuomiSport-palvelua, josta hankitaan kaikki kunto- ja kilpanyrkkeilyyn liittyvät lisenssit ja vakuutukset. Lisenssikausi vaihtuu vuoden alusta alkaen kalenterivuoden mukaisesti.

Lisätietoa lisenssin hankinnasta, eduista jne. löytyy parhaiten Nyrkkeilyliiton sivuilta.

Tapaturman sattuessa -ohjeet löytyvät Nyrkkeilyliiton sivuilta.

 

Kuntonyrkkeilylisenssit

Suomen Nyrkkeilyliitto edellyttää myös jäsenseurojensa kuntonyrkkeilyä harrastavilta jäseniltä vakuutuksettoman kuntonyrkkeilylisenssin. Lisenssin saa hankittua SuomiSport-palvelusta. Pelkkä lisenssi ei sisällä vakuutusta loukkaantumisen varalle vaan antaa oikeuden osallistua Nyrkkeilyliiton alaiseen seuratoimintaan. Suosittelemme lisäksi itsellesi sopivan lisenssivakuutuksen ottamista. 

Huom! Kuntonyrkkeilylisenssit eivät korvaa sparreissa sattuvia vammoja. Jos sparraat, suosittelemme olympianyrkkeilylisenssiä!

 

Olympianyrkkeilylisenssit

Suomen Nyrkkeilyliiton ja OP Vakuutus Oy:n tarjoamat lisenssivakuutukset kattavat äkillisesti tapahtuvat vammat, jotka tapahtuvat nyrkkeilyharjoituksissa, harjoitusmatkoilla ja myös lajinomaisissa harjoituksissa, kuten juoksulenkeillä, otteluissa ja ottelumatkoilla.

Suosittelemme olympianyrkkeilylisenssin hankkimista myös, vaikka et kilpaile, mutta harjoituksesi sisältävät kontaktia: sparraat tai teet pariharjoitteita. 

Kilpanyrkkeilijät voivat hankkia myös vakuutuksettoman Nyrkkeilyliiton olympialisenssin. Tällöin kilpailupaikalla on aina ehdottomasti esitettävä todistus voimassaolevasta kilpanyrkkeilyt kattavasta vakuutuksesta. 

 

Toimitsijalisenssi

Lisenssi on pakollinen tuomareille ja kulma-avustajille, mutta myös muut valmentajat voivat hankkia lisenssin harjoitustilanteita varten.